Hae
Mirva Emilia

Meidän joulu

Joulu meni ja arki on palannut taas taloon. Joulun oli tietenkin täynnä jännitystä ja jo pitkään ennen joulua saatiin ”nauttia” (?) lasten levottomuudesta kun joulu jännitti ja lomaa odoteltiin paljon. Osa levottomuudesta häipyi kun loma alkoi ja loput heti jouluaaton iltana kun rauhoituttiin kunnolla. Muistan itsekin miten jännittävä koko joulukuu oli. Sai avata joulukalenterin luukun joka aamu ja sai ottaa jouluaaton aamun laskuista aina yhden päivän pois. Joulustahan sanotaan aina, että se on rauhallista aikaa niin kyllä mää oon sitä mieltä että ainakin jouluaatto näin kun lapset on pieniä niin se on kaikkea muuta kuin rauhallista aikaa 😀 Jouluaatto menee keittiössä ja siinä, että valmistaa ruoat, siivoo ne pois, alkaa laittaan jälkiruokaa ja taas siivotaan. Niin ja tossa välissä joulupukkikin kävi mikä loi oman härdellin, tavaraa oli pitkin lattioita ja lahjapaperia sai kerätä hullun lailla roskiin kun neljä lasta avasi paketteja. Ja vielä se, että tavarat pysyi edes suunnilleen oikeilla lapsilla. Mutta vaikka jouluaatto on täynnä touhua ja jalanpohjat oli illalla kipeät niin silti nautin ihan jokaisesta hetkestä ja siitä, että saan katsoa lasten riemua. Se on parasta joulussa.

Vaikka joulUaatto olikin täynnä menoa niin ehdittiin tietenkin myös ihan vain olla

Katsottiin elokuvia ja sarjoja, syötiin ihania jouluruokia ja lapset touhusi uusien lahjojen kanssa. Oon tosi tyytyväinen siihen, että tänä vuonna lapset ei saanut turhaa roinaa vaan mietittiin mitkä on sellaisia tavaroita, joilla oikeasti leikitään ja mitä tarvitaan. Julialle tärkeimmät lahjat oli ratsastuskypärä, oma puhelin, glitterkynät ja värityskirjat, kun taas Niksun lempparit oli ehdottomasti uusi frisbee, jääkiekkomaila ja Björn Borgin huppari, mikä on ollut muuten käytössä paljon!

Joulupäivänä mentiin perinteisesti mummulaan syömään, missä taas pöytä notkui ihanista jouluruoista. Syötiin pitkän kaavan mukaan ja päästiin näkemään jo ensi vuoden taidenäyttelyn teoksia. Nämä on kaikkien nähtävillä ensi kesänä meidän mummun kaupassa, eli Mäntän Myllyrannassa. Taas on tiedossa aivan mahtava näyttely!

Välipäiville ei ole mitään suurempia suunnitelmia, muutakuin uuden vuoden aaton odottamista. Lapset odottaa jo kovasti raketteja, nakkeja ja ranskalaisia 😀

Toivottavasti sunkin joulu sujui hyvin!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *