Hae
Mirva Emilia

Pääsiäinen

Pääsiäinen meillä meni rauhallisissa ja rauhattomissa merkeissä. Aurinkoinen sää helli koko pääsiäisen ajan ja oltiinkin tosi paljon ulkona. Grillailtiin ekaa kertaa tänä keväänä mummulassa ja juhlittiin kaverin 30 -vuotis synttäreitä. Niksu on haaveillut omasta mönkkäristä jo pitkään ja onkin säästänyt siihen rahaa. No perjantaina Tuomas löysikin sille läheltä sopivan kokoisen ja hintaisen mönkkärin ja sitähän perheen miehet lähti illalla heti hakemaan. Niksu tokaskin kun oli niin onnellinen ja kiitollinen uudesta ostoksesta, että eipä olis uskonut että pääsiäisenä tämmöstä tapahtuisi ? Nähtiin myös meidän naapurin männyn alla peuroja syömässä, ei olla ennen nähty tässä meidän alueella peuroja ja nyt sitten ekan kerran. Tahvokin oli tarkkana ikkunalla kun peurat etsi maasta ruokaa.

Perjantaiaamu alkoi lapsilla jännittävästi kun pääsiäispupu oli yön aikana käynyt jättämässä kartan ja vieny munia salaisiin paikkoihin, mitkä piti kartan avulla löytää. Tämä on ollut meillä perinteenä jo monena vuotena ja tätähän molemmat lapset kovasti odottikin. Yllätykset kun oli löydetty niin tein kunnon aamupalan. Musta on kiva varsinkin juhlapyhinä laittaa paremmin aamiaista kun ei ole kiire mihinkään ?

Perjantaina käytiin mummulan rannassa paistamassa tosiaan kevään ekat makkarat ja tallattiin polkua rantaan, että maanantain vieraatkin pääsee lumen päältä kävellen sinne. Meillä oli tämmönen pieni harjoitus grillaaminen ennen maanantain grillikekkereitä. Julia auttoi pöydän kattamisessa ja ruoan laitossa ja Niksu ja Tuomas kävi pilkillä. Niin, ja olihan Niksu lauantai päivän kalakurssillakin avovesillä kalalla ? Saalista sieltä tulikin mikä meni tällä kertaa isomummulle ja -papalle syötäväksi.

Lauantaina meillä oli vapaailta, lapset meni pappojen luokse yökyliin ja meille tuli meidän ystäväpariskunta syömään. Tein ekaa kertaa Lyonin kanaa ja siitä tuli ihan super hyvää! Ja jälkkäriksi Baileys -juomat, mitkä oli ihan överi makeet. Ensin ajattelin, että olisin tehnyt juomat isoon suklaamunaan mutta ajattelin, että kun juomasta tulee kuitenkin niin makea niin suklaa jäisi syömättä ja menisi turhaan hukkaan. Niinpä päätin laittaa juomat kauniisiin laseihin.

Maanantaina tosiaan mentiin uudestaan mummulaan rantaan grillijuhliin. Siellä oli lasten isomummu, pappa, täti ja muita vieraita. Niksu ajelutti Juliaa moottorikelkan kyydissä ja pääsinpä minäkin kelkan taakse ahkion kyytiin ? Kaikenkaikkiaan kiva pääsiäinen takana. Kaikkee kivaa tehtiin niin perheen kesken kuin kavereiden kanssa, aurinko lämmitti koko pääsiäisen ajan ja lumihanget pieneni ja painui enemmän ja enemmän kasaan ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *