Hae
Mirva Emilia

Juhannus täynnä mökkeilyä

Tänä(kin) kesänä vietettiin juhannus mökillä lauttaillen, kalastaen, uiden ja joutsenperheitä seuraten. Me mentiin jo torstaina mökille ja se on kyllä yks työmaa kun ensimmäistä kertaa mennään mökille yöksi. Tavaraa on niin paljon mukana, että hyvä kun ite mahtuu istuun autoon ja ruokaa riittäisi kokonaiselle armeijalle. Tai ainakin sillä hetkellä se siltä tuntuu 😀 Tuomas purki mökiltä vanhan keittiönurkkauksen pois ja siihen tuli nyt järkevämpi taso, hyllyt ja kaapit. Tuli huomattavasti enemmän kaappitilaa ja pöytätilaa missä tehdä ruokaa. Ennen siinä oli lavuaari mitä ei käytetty ollenkaan eli vei turhaa tilaa niin tämä järjestely sopii paremmin meidän tarpeisiin 😊

Vesi on nyt ihan super korkealla ja lapset hyppikin laiturin päästä uimaan vähän väliä. Rakastan katsoa lasten riemua ja vapauden tunnetta kun saavat juosta ja temmeltää metsän keskellä eikä ole kiire mihinkään. Ja kyllähän lapset nautti! Juhannusaattona käytiin lauttailemassa ja Niksu pääsi uistelemaan samalla, ja kyllä sieltä muutamia kaloja tulikin. Ja tietty eväät piti olla lauttareissulla mukana.

Mää tykkään lauttailla ihan hirveesti kun se on semmoista leppoisaa menoa. Mennään hiljalleen ilman kiirettä ja ihastellaan samalla maisemia. Mieluummin tykkään lauttailla kun mennä veneellä nopeesti eri paikkoihin 😊 Venettä käytettiinkin ainoastaan kun käytiin katsomassa kokko. Ja enpä oo pitkään, pitkään aikaan nähnyt Kolhossa niin paljon ihmisiä mitä kokon aikaan oli! Juhannusaattona aina kokon aikana tie suljetaan kokonaan ja ihmiset kertyy katsomaan niin veneillä kuin autoillakin kokkoa. Ja pitikin ihan tarkistaa, että miksi alkuperäisesti kokkoa ylipäätään on lähdetty polttamaan. Vastaukseksi sain, että sillä kartoitetaan pahat henget pois. Kokolta kun lähdettiin takaisin mökille niin nähtiin ihan valtava kuollut hauki järven pinnalla. Siinä meillä hetki meni kun sitä ihmeteltiin 😀

Pahat henget on nyt karkotettu, kuollutta kalaa ihmetelty, Niksu pääsi yökalaan mitä kovasti kesältä aina odottaa ja Julia pääsi uimaan. Kaikinpuolin siis mukava ja rennon letkeä juhannus takana 😊

Keskikesän juhla on nyt juhlittu samalla ihastellen kauniita maisemia. Mökillä on parasta kiireettömyys ja ne kauniit maisemat mitä kuistilta ja järveltä avautuu. Kesä on ihanaa (ja parasta) aikaa ja siitä saadaankin onneksi vielä pitkään nauttia 😊

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.