Hae
Mirva Emilia

Kärsimättömyys lisää riittämättömyyden tunnetta

Kärsimättömyys lisää riittämättömyyden tunnetta, koska elämme aikaa jolloin koko ajan täytyisi olla tekemässä jotain uutta. Rajoittamattomuuden tunne vetää puoleensa koska nykypäivänä mahdollisuuksia on toisensa perään. Mutta tämän mukana tulee myös kärsimättömyyden tunne siitä, että mitä jos en ehdikään tehdä kaikkea mitä pitäisi. Tämä tuo taas sitä, että ahnehdimme liikaa itsellemme kaikkea ja loppujen lopuksi kun tarkastelee asioita mitä on itselleen ahnehtinut niistä puolet ovatkin turhia.

Tunnistan itsessäni paljon tätä, kerään itselleni paljon tekemistä ja loppujen lopuksi en saakaan kiinni siitä, mistä alottaisin tämän listan purkamisen. Tämä johtaa riittämättömyyden tunteeseen itseä kohtaan. Tuntuu, etten saa mitään aikaiseksi kun en tiedä mistä alottaisin. Siksi on tärkeää tarkastella siinä kohtaa, että mitkä asiat siinä listalla ovat ne tärkeimmät ja mitkä taas eivät ja jättää ne ei niin tärkeät asiat myöhemmäksi tai listalta mahdollisesti kokonaan pois. Näin myös stressi katoaa kun jättää turhat asiat pois eikä niitä tarvitse miettiä.

Kärsimättömyys tuo Kiireen ja stressin

Kärsimättöminä emme malta odottaa vaan puskemme koko ajan eteenpäin hullun kiilto silmissä. Tämä johtaa taas siihen, että meillä on koko ajan kiire ja kiire tuo stressin. Monet meistä, kuten myös minä stressaa vatsan kautta eikä ihme että vatsaongelmat ovat yleistyneet. Kun puskemme koko ajan eteenpäin oma hyvinvointi unohtuu kiireen keskelle. Haluamme ehkä jopa näyttää ulkopuolisille, että kyllä me pystymme tähän kaikkeen eikä tarvitse pysähtyä mutta näin se ei kuitenkaan ole. Viimeistään oma kroppa pysäyttää kun se ei enään kestä jatkuvaa kiirettä ja stressiä.

Kärsivällisyys ja kiireettömyys ovat asioita mitä toivoisin myös sinun ottavan enemmän mukaan elämääsi. Ota itsellesi vain niitä asioita mitkä sinua oikeasti kiinnosta äläkä ylikuormita itseäsi turhilla asioilla ja tekemisillä. Kun löytää elämään tasapainon pystyy keskittymään 100% niihin tärkeisiin asioihin ja ne tuottaa tulosta. Omat tunteet ja ajatukset voi hyvin kerätä talteen oman aarrekartan avulla Aarrekartan teko on helppoa ja se tuo sinulle valtavasti uusia ajatuksia ja oivalluksia. Se tuo myös hyvin esille ne asiat mitä sinä haluat ja jätät kartan avulla ylimääräiset pois.

Huolestumme liikaa ajan kulumisesta

Aikaa kuluu ja välillä voi tuntua siltä, ettei mitään tapahdu tai asiat eivät etene. Silloin alamme huolestumaan ajan kulumisesta emmekä osaakaan nauttia siitä pienestä tekemättömyyden tunteesta. Olemme tottuneet niin paljon siihen, että teemme ja suoritamme koko ajan. Kun tulemme kärsimättömiksi alamme itse tekemään liikaa asioiden eteen töitä koska huolestumme siitä, ettei aika riitä odottamiseen. Silloin olisi hyvä huomioida, että tarvitseeko sinun yksin tehdä kaikkea tai olla kaikesta vastuussa. Olisiko aika pyytää apua? Ei ole häpeä pyytää apua vaan sillä tavalla kunnioitat itseäsi ja hyvinvointiasi etkä anna itsesi kärsiä stressistä ja kiireestä.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.