Hae
Mirva Emilia

Joulupuu on rakennettu

Yleensä meillä haetaan ja koristellaan joulukuusi vasta aatonaatto iltana tai paria päivää ennen aattoa mutta tänä jouluna halusin alkaa fiiisteleen joulua jo vähän aikasemmin ja koristeltiin kuusi ”jo” viikkoa aiemmin. Kynttilöitä toki ollaan poltettu jo kauemmin, jouluvalot on asennettu ja tonttuja laitettu mutta kyllä kun sen kuusen tuo sisälle niin se tuo sen joulutunnelman. Kuusi tuoksuu ihanalta, lapset alkavat koristella sitä ja joululaulut soi taustalla niin kyllä siinä jos missä alkaa tulemaan joulufiiistä. Tämä joulu tuntuu muutenkin jotenkin erilaiselta, en tiedä miks. Ehkä siksi että me vietetään tänä vuonna joulu kotona ja meille tulee vieraita ja saan toimia päivän emäntänä. Tykkään tosi paljon kun meillä on paljon ihmisiä ja saan laittaa heille ruokaa ja touhuta. Ja sen tunnelman minkä vieraat tuo tulessaan on korvaamatonta <3 Meidän joulutohinat alkoi viime viikolla lasten joulujuhlista. Julian päiväkoti järjestää joka vuosi joulupolun, mikä kierretään perheen kesken ja polun varrella on jouluisia rasteja missä tontut tarvitsevat lasten apua tonttutouhuissa. Ihanan tunnelmallinen ja jouluinen polku minkä jälkeen saa tietysti piparia ja mehua. Ihana vaihtoehto tavallisille joulujuhlille. Niksun joulujuhla onkin jo erilainen kun on kyseessä koulun joulujuhla. Niistä tulee aina mieleen omat joulujuhlat ja kuinka niitä jännitti kun meni lavalle laulamaan. Meillä on täällä onneksi kiva pieni koulu ja juhlatkin toimivat mun mielestä tosi hyvin kun ei ole liiaksi ihmisiä ja näin ilmapiiristäkin tulee paljon tunnelmallisempi. Joka kerta, oli kysessä kevätjuhla tai joulujuhla niin kyllä siellä vaan tämä äiti meinaa alkaa herkistymään. Yhtenä vuotena Niksulla oli seurakunnan kerhon kautta joulujuhla missä Niksu sai esittää Josefia. Olin niin ylpeä mun pienestä pojasta että itkin sen koko juhlan ajan 😀 

IMG_20181217_163157.jpg

IMG_20181217_163349.jpg

IMG_20181217_163309.jpg

IMG_20181211_175616_1.jpg

Meidät on kutsuttu kolmeen paikaan tällä viikolla vielä syömään iltaisin ja niiden lisäksi halutaan tietysti käydä Tuomaksen isovanhemmilla viemässä joulumuistamiset. Jouluviikko menee aina ”reissatessa” ja sen viikon jälkeen onkin ihana heittää villasukat jalkaan ja laittaa pehmoinen jouluasu päälle ja nauttia jouluaatosta,vieraista ja lämpimästä glögistä <3 Pian koittaa jo uusi vuosikin ja uudet kujeet. Mulla on alkuvuoteen jo uusia juttuja tulossa ja odotan ensi vuodesta paljon. Kovasti täytyy tehdä töitä että odotukset palkitaan ja unelmista tulee totta mutta omien juttujen eteen kannattaa tehdä töitä 🙂 

Ihanaa joulun odotusta!

-Mirva

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.