Hae
Mirva Emilia

Inkivääri hoitaa niveliä

Inkivääri tehoaa niin flunssan oireisiin kuin myös tutkimusten mukaan niveliin. Oon monesti täällä kertonut kuinka mun nivelet sormissa, ranteissa, lonkassa ja nilkoissa on kipeät ja jäykät varsinkin aamuisin. Laitoinkin viimeksi kun tästä puhuin niin kuvan tänne mun aamuisista käsistä. Ne oli aika hurjan näköiset ja tuntuiset. Nyt otinkin taas inkiväärin päivittäiseen käyttööni takaisin ja tein siitä inkiväärijuomaa. Laitan sitä mehun sekaan tai sitten otan ihan sellaisenaan. Sellaisenaan se on aika tujua, mutta esimerkiksi appelsiinimehun seassa se tuo just sopivasti makua mehun läpi ja lämmön tunnetta kehoon ? Appelsiini on tällä hetkellä muuten todella edullista, joten nyt kannattaa itse puristaa siitä appelsiinimehua. Siitä saa ihan valtavasti C-vitamiinia!

Inkivääristä tehojuomaa

”Inkivääri ei paranna nivelrikkoa, mutta tutkimusten mukaan inkivääriuute voi auttaa lievittämään nivelten jäykkyyttä ja nivelrikosta johtuvia kipuja polvissa ja lonkissa ja näin lisätä näiden nivelten liikkuvuutta. Teho näyttäisi perustuvan inkiväärin sisältämiin tulehdusta hillitseviin yhdisteisiin.” Kuntoplus

Yllä olevan tekstin löysin nettiä selatessa, kannattaa käydä lukemassa koko juttu tuosta punaisesta linkistä ?

Inkivääristä on ihan super helppoa tehdä juomaa jääkaappiin. Shottilasillinen päivässä tätä tehojuomaa niin pysyy flunssa ja nivelkivut poissa.

Juoma on voimakasta, mutta makua voi hellittää hunajan makeudella ? Valmista inkiväärijuomaa voi laittaa myös kuuman veden sekaan, jolloin siitä tulee ihanaa inkivääriteetä. Sitruuna tuo myös kivaa raikkautta inkiväärin seassa.

Inkiväärijuoma

Kokonainen inkivääri 

Sitruuna

Litra vettä

1. Kuori inkivääri ja sitruuna ja palastele ne kattilassa olevaan veteen.

2. Anna kiehua noin 15 minuuttia.

3. Sekoittele lopuksi juomaa ja painele sitruunasta kaikki mehut mukaan. Siivilöi palat nesteestä pois.

4. Valmista! Helppo ja nopea tehojuoma nivelille ja flunssaan.

Aurinkoista viikkoa ☀️

-Mirva 

Instagram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

3 kommenttia

 1. Leena Honkanen kirjoitti:

  Olemme mieheni kanssa juotu inkivääri shottia 2 vuotta,tehokas juoma???

  • Mirva Emilia kirjoitti:

   Toivon kanssa, että näihin niveliin olisi vaikutusta ?? ”Maustatko” shottia jollain vai juotteko ihan pelkkää inkivääriä? ?

 2. Annie Islander kirjoitti:

  Ei ole minullakaan flunssaa juuri ollut sen jälkeen, kun aloin syömään flunssakautena tuoretta inkivääriä. Sekoitan turkkilaiseen jugurttiin pähkinöitä, inkiväärinpaloja ja hieman hunajaa. Joskus olen flunssaoireiden alkaessa rouskuttanut tuoretta inkivääriä sellaisenaan hunajan kanssa, niin että suuta polttaa, ja oireet ovat seuraavana päivänä kadonneet. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.