Hae
Mirva Emilia

Ruokavalion muutoksesta apua vatsaoireisiin

Moikka! Tänään taas jo perjantai ja viikonloppu alkaa. Ihan hullua vauhtia menee nää viikot! Tää viikko mulla on ollu töissä tosi aamupainotteista eli oon lähteny kuudelta töihin ja päässy kahdelta kotiin. Tykkään tehdä aikasia aamuja kun pääsee aikasin kotiin eikä Niksun tarvi olla kauaa yksin koulun jälkeen (vaikka se tykkääkin olla paljon yksin ja onhan se jo pian 10v. ❤️). Huono puoli aamuvuoroissa on se, että kun menee kotiin ja istahtaa ”hetkeksi” sohvalle niin pian huomaa että kello on seitsemän illalla ja pyykit odottaa edelleen laittajaa, ruoka tekemättä, tiskikone tyhjäämättä ja lapset huutaa tylsyyttään ? Aamuvuoron jälkeen EI siis pitäis jäädä paikoilleen!

Tällä viikolla aloitin ruokavalion muutoksen ja se tarkoittaa sitä, että jätin KAIKKI viljat hetkeksi pois. Syy ei ole se että olisin dieetillä ? vaan se, että IBD on pitänyt vahvasti päätään pystyssä ja mun vatsa on ollu joulun jälkeen TODELLA kipee ja päivittäin on huono olo. Haluan saada vatsan nyt paremmaksi ja toivon että viljojen pois jättämisellä se onnistuu, ainakin osaksi ☺️ Gluteenitonta ruokavalioohan oon pitänyt jo monta vuotta. Heti sairastumisen jälkeen jätin vehnän pois ja nyt sitten tosiaan riisi, peruna, pasta ja kaurakin jää. Kokeilen tätä muutamia viikkoja ja toivon todella että vatsa tästä kiittäisi!

Vatsakivut on ollu mulla aika voimakkaita. Ne on hetkellisiä kipukohtauksia eli ne kestää muutamia sekunteja mutta kun niitä tulee päivässä monta niin siihen alkaa väsymään ja iltaisin oonkin ollu tän viikkoo tosi väsynyt enkä oo halunnu lähtee mihinkään. Mutta nyt sormet, varpaat ja kaikki mahdolliset ristiin, että tää ruokavalion muutos auttaa ?☺️

Ihanaa viikonloppua!

-Mirva 

@mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.