Hae
Mirva Emilia

Kaurapuurosta rieskoja

Tein tämän aamuisesta kaurapuurosta rieskoja, kun sitä jäi tosi paljon. Välillä tuntuu, että meillä menee ruokaa liian paljon hukkaan niin pyrin keksimään ruoan lopusta (jos sitä jää) aina jotain, mitä siitä voisi vielä tehdä. Tänä aamuna kun kaurapuuroa tosiaan jäi aika paljon yli, niin ajattelin kokeilla millaisia rieskoja puuron lopusta tulisi. Sirottelin vielä kristalli suolaa rieskojen päälle ennen uuniin menoa ja vitsit miten hyviä näistä rieskoista tuli! Ja tietenkin, että nämä rieskat sopii myös mulle niin nämä on gluteenittomia 🙂

Perunamuusin lopusta olen tehnyt usein perunarieskoja ja ne menee meillä kuin kuumille kiville. Ei paljon äiti ehdi niitä maistamaan! Näitä kaurarieskoja olinkin maistamassa ensimmäisenä, että edes yhden saisin 😀 Ja taisi ruoankin kanssa mennä yksi jos toinenkin, NAM!

Näin teet nopeasti ja helposti kaurapuurosta rieskoja

Nämä pienet rieskaset valmistuu tosiaan todella nopeasti ja vaivattomasti ja sopivat hyvin välipalaksi, iltapalaksi tai ruoan kanssa syötäväksi. Mää tykkään leipoa helppoja juttuja ja nyt kun teen kotona töitä niin myös leipomisesta on tullu mulle tärkeetä. On ihana saada kotiin tuoreen leipomuksen tuoksu ja syödä sellaista, mistä tietää mitä se ruoka oikeasti sisältää 🙂

Ohje rieskoihin

n. 15 kpl

N. 5dl valmista kaurapuuroa

3 tl gluteenitonta kaurajauhoa 

1 kananmuna

1 tl suolaa

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään.
  2. Siirrä ruokalusikalla taikinaa leivinpaperille. Yksi ruokalusikallinen taikinaa = yksi rieska.
  3. Sirottele suolaa (mielellään myllystä, jotta päälle tulee pieniä suolakiteitä) raakojen leipien päälle.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Rieskat jää suht vaaleaksi.
  5. Anna rieskojen hetki vetäytyä ja herkuttele.

Ihanaa loppiaisen jatkoa! 

-Mirva

Instgram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.