Hae
Mirva Emilia

Uimakoulu

Julian uimakoulu sai tänään päätöksensä ja olen ihan super ylpeä meidän pienestä neidistä. Ensimmäiset kaksi kertaa hän oli todella arka ja istui paljon altaan reunalla ja katseli muita, mutta yhtäkkiä kipinä uimiseen tuli ja loppuviimein uimakouluun olikin kiva mennä ja edistystä tuli hurjan paljon ? Tottakai uimista harjoitellaan kesällä mökillä ja rannalla vielä ja tuodaan lisävarmuutta siihen, mutta tämä on nyt tosi hyvä alku uimiseen.

Mää olen ollut itse aina tosi arka uimaan ja en tykkää uimisesta oikeastaan ollenkaan. Järvessä en ole uinut vuosiin ja uimahallissa olen uinut viimeksi koulussa. Tätä omaa arkuutta en ole halunnut tartuttaa lapsiin vaan kannustan heitä oppimaan, koska uimataito on mielestäni hyvä olla. Mikään vesipeto ei tarvitse olla, mutta niin, että pysyy veden pinnalla ?

Uimakoulu antaa varmuutta ja intoa vedessä olemiseen

Ennen tätä uimakoulua oltiin uitu kesällä mökillä ja lähdettiinkin ihan alkeistasosta. Koska viime uintireissusta oli vierähtänyt lähes vuosi niin meillä uimakoulu alkoi totuttelulla ja siitä, että alettiin tykkäämään olemaan taas vedessä. Juteltiinkin paljon kotona siitä, että mitään ei tarvitse tehdä mikä tuntuu huonolta tai pahalta ja näyttikin siltä, että tämän keskustelun jälkeen uimakoulu alkoi olemaan rennompaa ja kivempaa.

Ekan kerran jälkeen oltiinkin hieman epävarmoja, että jatketaanko koko uimakoulua. Seuraavaan kertaan oltiin kuitenkin juteltu ja tsempattu ja istuin kahvilassa tsemppaamassa lisää kun Julia polskutteli. Sen jälkeen uimakoulu olikin tosi kivaa ja siitä pikkuhiljaa lähti sukeltaminen onnistumaan ja rohkeus riitti kokeilemaan uusia juttuja. Loppujen lopuksi oltiin jo meritähtinä ja kilpikonnana veden alla! Tällä viimeisellä kerralla siellä laskettiin mäkeä ja pidettiin hauskaa mihin Juliakin rohkaistui menemään ja niin itsestäni kuin myös Juliasta tuntui tosi kivalta koko uimakoulu. Automatkalla jo kyseltiinkin, koska seuraava uimakoulu alkaa ?

Lapsen kanssa jutteleminen on tosi iso juttu uusissa ja jännittävissä tilanteissa ja se, että ymmärtää sitä lasta ja hänen tunteita ja ajatuksia. Uudet tilanteet ja uudet ihmiset tuo jännitystä ja hämmennystä ja aikuisen antamat tsemppaamiset auttaa lasta tosi paljon löytämään oman rohkeuden ❤️

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.