Hae
Mirva Emilia

Arki meni uusiksi – paniikki tuli ja meni

Kieltämättä maanantaina meinas itku tulla kun uusi arki alkoin ja uusia lakeja laitettiin pystyyn Koronan varalle. Ihan ensimmäisenä mun mielen valtas epätoivo ja stressi siitä kun koulut menee kiinni. Kysymyksiä alko sateleen päässä. Kuka hoitaa koululaista kotona? Pitääkö meistä jomman kumman jäädä palkattomalle kuukaudeksi? Jos pitää, kuka maksaa laskut ja velat? Jos me ollaan töissä ja päiväkotilainen hoidossa, saako se tartunnan? Mulla kävi miljoona ja yks kysymystä mielessä ja stressaantuneena kävelin pitkin kotia enkä osannut keskittyä mihinkään. Miten meidän elinaikana edes voi tapahtua mitään tämmöstä? Miten tästä nyt selvitään?

Toisena mun mielen valtasi suru siitä, ettei voida nähdä lasten isoisovanhempaa. Käydään mummulassa tosi usein, lapset paistavat mummun kanssa lättyjä ja pelaa korttia. Aivan ihanaa aikaa ja lapset nauttii kun saavat touhuta isoisomummunsa kanssa. Ja on ihana seurata miten kaikki nauttii toistensa seurasta <3 Kolmantena mikä aiheutti surua ja mietintää on yritykset ja tapahtumat. Kaikki tapahtumat on peruttu, isot ja pienet. Päiväkodin kirjasto vierailut, uimahalli ja jäähalli on peruttu, yleiset ryhmäliikuntatunnit kuten äitini pitämät lavistunnit + monet, monet muut on peruttu. Lista on varmasti todella pitkä ja vaikka nämä ei mun elämään kovin paljoa vaikuta mutta monen muun elämään vaikuttaa. Ja onkin ollu tosi surullista lukea yrittäjiltä kun esimerkiksi kuntosalit on laitettu kuukaudeksi kiinni mutta silti todella hienoa, että ajatellaan itsensä ja toisten terveyttä.

YRITTÄJÄT HUOLETTAA

Kovasti huolettaa yrittäjät, joiden rahatulot on nollissa ja laskut odottaa maksajaa. Mun perheessä on yrittäjiä, joiden kaikki hoidot on esimerkiksi peruttu. Jos ei ole töitä ja asiakkaita niin ei ole rahavirtaakaan. Tää on jotenkin ihan hullua aikaa eikä tulevaisuudesta ole vielä tietoa. Koska yritykset pääsevät jaloilleen ja rahatulot alkavat taas virrata? Tähän toivon, että ainakin pienille yrityksille tulisi jotain apua, että nämä pystyisivät elättämään itsensä tämän koronakauden ajan. Positiivista kun tästä (tietenkin) etsitään niin nythän on todella hyvä tilaisuus panostaa oman yrityksen sosiaalisen median ilmaiseen mainostamiseen ja näkyvyyteen 🙂 Ja somessa on näkynytkin paljon yrittäjiä ja yksityishenkilöitä, jotka tukee toinen toistensa yrityksiä ja haluaa nostaa niin pieniä kuin isojakin yrityksiä esille. Tämä on ihan loistava juttu!! Yhteistyöllä päästään pitkälle ja tietenkin suomalaisella sisulla ?

PYSYTÄÄN KOTONA EIKÄ ANNETA VIRUKSEN LEVITÄ

Aikani kun olin tallonut meillä lattiaa puhki ja miettinyt näitä asioita niin aloin miettimään että mitä järkeä tässä stressaamisessa edes on. On paljon asioita mihin en voi ja pysty vaikuttamaan ja näillä ohjeilla, mitä hallitus meille antoi toivon sydämeni pohjasta, että saadaan virus kontrolliin ja saadaan kesällä taas elää jo normaalia elämää. Nyt laitetaan asiat uuteen järjestykseen ja hoidetaan tää hemmetin korona alta pois, että me kaikki, ja todellakin kaikki eli sinä, minä, naapurit, mummot ja papat voidaan elää (toivottavasti) kesällä jo normaalia aikaa. Ja hei, kesään ei ole enään kun muutama kuukausi aikaa! Silloin saadaan nauttia lämmöstä ja ehkäpä myös jo normaalista elämästä 🙂

Suurimpaan osaan näistä asioista en pysty vaikuttamaan mitä nyt meillä Suomessa ja koko maailmalla tapahtuu, joten stressaaminen ei auta mitään. Oikeastaan pystyn huolehtimaan nyt ainoastaan siitä, että pidän huolen etten mene kipeänä töihin ja tartuta muihin mitään virusta, pesen huolellisesti käsiä ja katson, että kaikki koulutehtävät tulee tehtyä. Ja näistä aionkin pitää hyvän huolen! Tämä kuukausi tai kaksi eletään normaalista poikkeavasti ja toisia auttaen. Keskitytään siihen että meistä jokainen saa takaisin oman elämän rytminsä <3 Vaikka koulut menikin kiinni niin voin olla todella iloinen siitä, että päiväkodit ei (vielä ainakaan) mennyt kiinni ja saan olla töissä. Vaikka tämä aika vaatisikin meiltä nyt paljon ylimääräistä työtä ja kotona opiskelua koululaisten kanssa niin varmasti lopussa tämä kaikki palkitaan. Annetaan lasten nauttia tästä ylimääräisesta ”lomasta” ja yritetään me aikuiset pitää hermot tiukasti kasassa ?

Tsemppiä kaikille Teille tälle poikkeusajalle ja siihen kaikkeen miten tämä Teidän elämään vaikuttaa <3 Olette kaikki mun mielessä ja ajatuksissa!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Ps. Nostin instagramin puolella Tarotkortin, käy lukemassa sieltä mitä ne haluaa sulle sanoa ❤️ Muita tarotkortin viestejä voit käydä lukea esimerkiksi täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.