Hae
Mirva Emilia

Kotitekoinen avokado -kasvonaamio

Mää oon ihan rakastunut kasvonaamioihin! Tykkään kokeilla erilaisia ja eri ainesosia sisältäviä naamioita ja olenkin käyttänyt paljon kangasnaamioita. Laitoin kasvoilleni viime viikolla avokado kangasnaamion ja aloin miettimään, että mitähän ainesosia voisi laittaa kotitekoiseen kasvonaamioon avokadon lisäksi. Tätä aloin sitten googlailemaan ja löysinkin naamion, jossa avokadoon oli lisätty hunajaa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt sillä halusin, että naamio on samalla myös kuoriva. Sokeri tuli ensimmäisenä mieleen, mutta sitten hoksasin! Kahvinpurut. Tietenkin! Kahvinpurut kun laittaa myös vilkastuttamaan verenkiertoa. Ja näin valmistui kotitekoinen avokado -kasvonaamio.

Seuraava kysymys oli, että mites kun täällä huushollissa ei juoda kahvia. Kannattaako kaivaa kahvinkeitin kaapin perukoilta ja alkaa keittämään kahvia pienen kahvinpurun takia. Sitten muistin, että määhän ostin Normalista tyhjiä teepusseja irtoteelle. Keitin siis vedenkeittimessä vettä, laitoin kaksi teelusikallista kahvinpuruja (mitä meillä kuitenkin aina on kaapissa vierasvarana) tyhjään teepussiin ja annoin sen hautua kuumassa vedessä kymmenisen minuuttia. Kahvinpuruista tuli täydellisiä! Sitten vaan aloin sötköttämään kolmea ainesosaa keskenään; avokadoa, hunajaa ja kahvinpuruja. Töpsöttelin seosta kasvoille ja annoin vaikuttaa 20-30 minuuttia. Touhusin siinä samalla kotihommia niin tarkkaa aikaa en katsonut.

Avokadonaamio tuntui iholla tosi ihanalta ja hunaja ”veti” naamiota pikkusen kasaan mikä tuntui kasvoilla. Iho oli naamion pesun jälkeen todella pehmeä. Hieroin naamiota vielä kasvoilla ennenkuin pesin sen pois. Sai kahvinpurut kuoria vielä hellästi lopuksi ihoa.

Kotitekoinen avokado -kasvonaamio

Tätä kotitekoista avokado -kasvonaamiota on todella helppo tehdä, tarvitset vain;

  • puolikkaan avokadon
  • teelusikallisen hunajaa
  • kaksi teelusikallista kahvinpuruja

Sekoita muussattuun avokadoon hunaja, kahvinpurut ja levitä kasvoille. Anna vaikuttaa 20-30 minuuttia. Alkuun naamion laittaminen voi olla vaikeaa ja kannattaakin laittaa sitä vähän kerrallaan. Tästä määrästä riittää myös hyvin käsien tai jalkojen kuorimiseen 😊 Mää hieroin lopulla avokadoseoksella kädet, mikä antoi käsillekin pehmeyttä.

Avokado itsessään ravitsee ja kosteuttaa ihoa, hunaja ehkäisee bakteerien kasvua (hunaja on erityisen hyvä aknen hoidossa) ja kahvinpurut vilkastuttavat verenkiertoa sekä kuorii ihoa. Aika hyvä kombo siis!

Minkähänlaisen sekoituksen sitä seuraavaksi keksisi 😀

-Mirva

Verkkokauppa Kristallinkirkas

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *