Hae
Mirva Emilia

Tervetuloa lukemaan suolistosairaan elämää!

Suolistosairaan elämää kirjottelee uusi Vaikuttajamedian bloggaaja ja on ihan mahtavaa olla täällä! Olen Mirva ja löydät mut myös instagramista @mirva_emilia 🙂 Aloitan siitä, että kerron vähän kuka mä oon ja mistä täällä kirjoittelen. Eli, mistäs alottaisin 😀 Oon jotenkin niin fiiliksissä tästä kun saan blogata täällä, tää on ollu yks mun muutaman vuoden haave jo ja nyt tää vihdoin toteutu! Omista unelmista ja haaveista kannattaa pitää kiinni koska koskaan ei tiedä mitä seuraavana päivänä tapahtuu.

UNELMIEN BLOGI

Haaveet, unelmat ja omien tavotteiden työstäminen onkin yksi aihe mistä kirjoitan. Haluan inspiroida ja auttaa sua menemään kohti sun omia unelmia ja kohti SUN näköistä elämää. Elämä ei ole tehty tuhlattavaksi ja siksi onkin tärkeää, että jokainen meistä tekee omasta elämästä oman näköisen. Mulla suurin käännekohta, jolloin vasta tajusin tän asian oli kun sairastuin krooniseen suolistosairauteen.  Suolistosairaus todettiin mulle kun olin vähän alle 30 vuotias ja tämä laittoi mun elämän ja arvot ihan uusiksi. Se, kuinka sairauden toteaminen vaikutti mun elämään oli todella iso. Ennen ajattelin aina muita ensin ja vasta kun kaikilla muilla oli asiat hyvin niin sitten vasta aloin miettimään itseäni ja omaa hyvinvointiani.

Kun sairaus laitto mut sängyn pohjalle ja sairaalaan viikoksi niin tajusin, että nyt on aika tehdä elämään iso muutos ja mun on alettava ajattelemaan enemmän itseäni. Kun sairaalareissun jälkeen pääsin kotiin itkin ja nukuin päivät. Se oli tosi raskasta aikaa mutta se avasi myös mun silmät. Jos jotain pahaa tuli niin tuli myös jotain hyvää, nimittäin itsensä arvostamista.  Tästä suolistosairaudesta kerron myös tosi avoimesti ja haluankin antaa vertaistukea muille samasta sairaudesta kärsiville. Kroonista suolistosairautta nimittäin sairastaa jo yli 50 000 suomalaista eikä kenenkään meistä tarvitse sairastaa ja kärsiä tästä yksin <3 Mulle on todettu myös IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä, josta ainaki yksi kymmenestä kärsii. Sanotaanko, että vaivoja on mutta silti positiivisuus säilyy! 😀

Sairaudesta huolimatta mulla on ihana perhe ja meillä onkin kaksi ihanaa lasta. Maaliskuussa viisi vuotta täyttävä tyttö ja huhtikuussa 10 vuotta täyttävä koululaispoika. Meidän perhettä ja meidän touhuja näkyy myös paljon mun some kanavissa ja kesällä enemmän myös meidän mökkielämää mikä on todella alkeellista. Sähköjä ei ole, pesuvesi saunaan kannetaan järvestä ja juomavesi tuodaan kotoa. Ruoan poika kalastaa ja tyttö poimii metsästä marjat jogurtin päälle, mies tekee puita puuvarastoon ja minä luen terassilla kirjoja. Eikö tämä työnjako kuulostakkin hyvältä, haha 😉 😀 Ja kuten näkyy, mun teksteissä tulee myös ilmi tää mun ”hyvä” huumori 😀

Meillä tosiaan Nikolas rakastaa kalastusta ja kesäaamuina se onkin mökillä laiturin päässä virveli kädessä jo ennenkuin silmät on kunnolla auennut. Ja kyllä sieltä saalistakin ollaan hyvin saatu! Kalojen silmien välikin on ollut jopa yli metrin! ;D Julia taas tykkää keinua, uida ja marjastaa. Ja katsella Kaapoa <3

ARJEN PELASTAJAT

Mä rakastan unelmointia, muotia ja kauniita ja rohkeita! Kaunareita oon katsonut pienestä tytöstä lähtien jo mun mummun kanssa ja edelleen oon ihan koukussa siihen 😀 Myös Frendit ja Sinkkuelämää on sarjoja mitä voin katsoa aina vaan uudestaan ja uudestaan. Omista tärkeistä asioista on hyvä pitää kiinni vaikka kuinka eläisi ruuhkavuosia ja työntäyteistä elämää. Ne hetket kun saat uppoutua täysin sun omien lempisarjojen pariin vaikka ne ois kuinka hömppiä niin se on sitä SUN aikaa. Aikaa, mistä sä tuut onnelliseksi ja voit heittää aivot narikkaan. Kukaan ei silloin vaadi sulta mitään, riittää kun ojennat käden karkkikulhoon ja saat sen karkin suuhun 😉 Karkista puheen ollen niin irttarit on ihan mun lemppareita mutta se on hyvin rajallista mitä voin syödä koska suolistosairaus rajaa aika paljon mun ruokavalioo. Tästä aiheesta onkin tulossa pian postaus 🙂

Tässä ei läheskään ollut kaikkea mitä haluaisin teille musta kertoa mutta varmasti me tutustutaan matkan varrella enemmän 🙂 Ihanaa kun ootte löytänyt mut <3

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

6 kommenttia

 1. Jonna kirjoitti:

  Tervetuloa Vaikuttajamedialle! T. Jonna/Palasia arjestani 🙂

 2. Maiju kirjoitti:

  Täällä myös toinen suolistosairas. Itselläni Keliakia ja kirjoitan siihen liittyvästä gluteenittomasta ruokavaliosta paljon ja rummutan kovasti gluteenittomien puolesta asiaa.

  Pinkit korkokengät blogin Maiju

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tervetuloa!
  Itse sairastan IBS ja aina välillä myös siitä kirjoittelen. Ihanaa saada vertaistukea blogisi kautta 🙂

  • Mirva Emilia kirjoitti:

   Kiitos! Kiva kuulla että voin tukea muita mun kirjoituksilla ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.