Hae
Mirva Emilia

Valmista itse luontainen yskänlääke lisäämään vastustuskykyäsi – ohje

Tiesitkö, että yskänlääke on helppo valmistaa itse luonnon omilla antimilla? Kuusenkerkistä tehty yskänlääke tuo vastustuskykyä ja on mielettömän hyvän makuista! Vastustuskyky on nyt koetuksella ja nyt täytyykin tankata kunnolla vitamiineja omaan kehoon, että pysytään terveinä. Jo lapsuudessa meillä kotona hyödynnettiin luonnon kasveja. Välillä oli nokkoset roikkumassa katosta tai kuusenkerkät valmistumassa ikkunalaudalla. Lapsuudesta varmasti kumpuaakin se, että haluan tiettyjä ”lääkkeitä” käyttää ja tehdä luonnon antimista. Yksi mitä haluan, että jääkaapissa olisi mahdollisimman usein on kuusenkerkistä tehty yskänlääke.

Siirappimainen kuusenkerkistä tehty yskänlääke on hyväksi hengitysteille ja saa liman irtoamaan. Tämä luonnon oma yskänlääke on todella hyvä flunssakauteen ja vaikutuksen huomaa todella nopeasti. Yskiessä tuntuu heti, miten lima lähtee irtoamaan ja tämä myös maistuu hyvältä! Jopa lapset ottavat tätä mielellään 🙂

Näin valmistat itse yskänlääkkeen kuusenkerkistä

Kuusenkerkkä vaikuttaa yskänärsytykseen ja se tukee hengitysteiden ja keuhkojen limakalvojen hyvinvointia. Tähän aikaan siis paras mahdollinen, omaa vastustuskykyä tukeva juoma on ehdottomasti tämä. Tätä yskänlääkettä voit valmistaa itse kuusenkerkistä myöhemmin keväällä kun kerkät alkavat kasvaa tai näitä juomia saa tilattua myös netistä. Yksi hyvä on Abisan, jota itse käytän silloin, kun itsetehtyä ei jääkaapista löydy.

Kun alat valmistaa itse tätä yskänlääkettä niin huomioi, että kuusenkerkkiä saa kerätä isomman muovikipollisen jotta yskänlääkettä valmistuu hyvä määrä.

Kuusenkerkkä yskänlääke

  • Kerää noin 2cm pituisia kuusenkerkkiä kuusen oksien päistä iso muovikipollinen.
  • Huuhtele kerkistä pölyt pois.
  • Laita kuusenkerkkiä ja fariinisokeria vuorotellen lasipurkkiin ja sulje kansi.
  • Voit tehdä muutaman ilma-aukon kanteen.
  • Anna lasipurkin olla luonnonvalossa (ikkunalaudalla) 1-3 viikkoa, riippuen purkin koosta.
  • Voit välillä hölskytellä purkkia mutta älä avaa kantta.
  • Kolmen viikon päästä siivilöi yskänlääke ja pullota ruskeaan lasipulloon tai pakasterasiaan.
  • Säilytä jääkaappissa. Säilyy siellä pitkään.

Näinä koti päivinä voi tehdä itsensä hyväksi myös muuta, täällä on sulle yksi hyvä ehdotus multa sun koti päivään ❤️

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta ja pysytään terveinä!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.