Hae
Mirva Emilia

Kurpitsa-sosekeitto

Kurpitsa-sosekeitto on ihanan täyteläinen lounas arkeen. Varsinkin näin talvella sosekeitto maistuu lenkin jälkeen erityisen hyvältä. Tää viikko onkin suosinut meitä auringon paisteella ja vaikka karanteenissa on osa porukasta olikin niin onneks voitiin olla omassa pihassa. Lumipenkat onkin purkanut meidän lasten energiaa oikein kunnolla tällä viikolla ? Ensi viikolla sitten taas arki palaa koulujen osalta tähän taloon (mistä oon tällä hetkellä todella helpottunut ?) ja toivottavasti lasten keskenäinen ärsyttäminen jää minimiin. Meidän lapset osaa kyllä tuon toistensa ärsyttämisen, vaikka alku viikko menikin hyvin ja touhusivat paljon keskenään niin kyllä tämä loppu viikko on jo ollut sellaistakin taistelutannerta, että on kysytty tämän äidin kärsivällisyyttä ja hermoja monesti ? On kuitenkin ihana huomata, että vaikka riitelyä tuleekin niin loppujen lopuksi molemmat lapset pitävät tarvittaessa toistensa puolia.

Kurpitsa-sosekeitto

1 kg porkkanaa

3 bataattia

Yksi hokkaidokurpitsa

2 palaa kasvisliemikuutiota

1 prk juustokaurakermaa (käy myös tavallinen ruokakerma)

100g koskenlaskijajuustoa

suolaa ja mausteita (itse käytin Herbamarea ja paprikajauhetta)

1. Kuori ja pilko porkkanat ja bataatit.

2. Laita kasvisliemikuutiot kiehuvaan veteen ja lisää kasvikset perään.

3. Kuori ja pilko kurpitsa palasiksi ja lisää ne porkkanoiden ja bataattien sekaan.

4. Anna kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia. Porkkanat saa olla pehmeitä, jotta ne soseutuvat hyvin.

5. Kaada toiseen kattilaan osa keitinliemestä ja ala soseuttamaan kasviksia. Lisää lientä sen mukaan kun on tarve.

6. Siirrä sosekeitto takaisin levylle lisäten kerma ja sulatejuusto. Anna kiehua noin 5 minuuttia hiljalleen, jotta kerma ja juusto sekoittuvat kunnolla keittoon.

7. Tarjoillessa keiton päälle voi ripotella rae- ja/tai aurajuustoa.

Tein tällä kertaa meille ison kattilallisen tätä keittoa ja syötiinkin tätä kaksi päivää. Kerrankin sama ruoka riitti meille kahdeksi päiväksi! Usein teen isomman satsin ruokaa kerralla ja ajattelen, että syödään sitä hyvin kaksi päivää mutta useimmiten tämä suunnitelma ei pidä vaan seuraavana päivänä ruokaa on jäljellä enään pikku tippa ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *