Hae
Mirva Emilia

Ethän sä edes näytä sairaalta

Mulle on muutamia pitkiä katseita tullut kun oon kertonut että oon sairas. Mikä sulla muka on? Ethän sä edes näytä sairaalta? Ei sua mihinkään satu. Se, kun mä en valita enkä halua kuormittaa muita sillä että kerron joka päivä että, voi kun on maha kipee ja taas huono olo. Joo, kotona tietysti sanon ja otan sillon iisimmin ja muut hoitaa kotityöt mutta muuten mulla ei oo tarvetta ”valittaa” koko ajan enkä sitä edes halua. Mutta se miksi nyt tästä aiheesta avaudun on se, että näitä näkymättömiä sairauksia on nykyään todella paljon. On ne sitten tätä suolistosairautta, masennusta, uupumusta, mitä vain mitä ei ulospäin näy niin koskaan ei mun mielestä saisi sanoa toiselle että ethän se edes ole sairas. Eihän toinen sitä voi tietää mitä kukakin tuntee sisällään. En myöskään halua sääliä ja voivottelua koska itse olen tällä hetkellä sinut suolistosairauteni kanssa mutta toiset ei välttämättä vielä ole. Tiukat ja loukkaavat kommentit voi haavoittaa ja loukata toista kuka on vielä herkillä niin tosi pahastikin. Siksi on tärkeää muistaa, myös mun että koskaan ei tiedä mitä vastaantuleva käy sillä hetkellä läpi. Onko hän just tullut sairaalasta syöpädiagnoosin kanssa tai terapiasta rankasta masennuksesta. Koskaan ei voi tietää vaikka vastaantuleva hymyilisi kauniisti takaisin että onko hänellä silti kaikki ok. Tällä tekstillä haluan vain tuoda ymmärrystä ihmisiä kohtaan ❤️ Kaikki ollaan täällä samanvertaisia, oltiin me sitten millaisia vain, sairaita tai terveitä niin ymmärretään toinen toisiamme. Peace and love ❤️

-Mirva

3 kommenttia

 1. Torey kirjoitti:

  Mä en myöskään kovin herkästi sano, että nyt on kamala olo. Mun mieskään ei osaa sitä musta välttämättä sanoa. Ja inhottaa, kun IBS ja myös mulla oleva ahdistuneisuushäiriö eivät näy, minkä takia ihmiset ei tajua miten vaikeaa mulla välillä on! Mä pidän aika pitkään itselläni kaiken, minkä takia inhoan sitä kun ihmiset sitten myös yrittää pakottaa kaikkeen eivätkä osaa yhtään tulla vastaan. Nykyään osaan onneksi paremmin pitää puoleni ja sanon kyllä jos jokin ei sinä päivänä onnistu!

 2. HK kirjoitti:

  Juurikin niin, usein kuulee kommentin, että sä et näytä sairaalta. Olenkin kääntänyt ajatteluani niin, että olisipa rankkaa sekä olla sairas että näyttää sairaalta. Parempi siis näyttää hyvältä ja hymyillä vain leveämmin, loppujen lopuksi asiat voisivat olla huonomminkin ❤️

 3. bmari kirjoitti:

  Toimiskohan tää kommentointi nyt 🙂 Yritin jo tuossa aiemmin onnistumatta…

  Voin niin samaistua sun tarinaan, nimimerkillä samat vaivat ja pari muuta päälle. Edes lääkärit ei anna sairaslomaa, koska näytän niin reippaalta 😀 klassinen…

  Sun blogi lähti ehdottomasti seurantaan <3

  https://www.lily.fi/blogit/biohakkerielamaa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.