Hae
Mirva Emilia

Helppo kookoskanakastike

Helppo ja arkinen kookoskanakastike valmistuu nopeasti ja pienellä twistillä kastikkeesta saa ihan super hyvän ja maukkaan. Mää oon tehnyt usein ihan perinteisen kanakastikkeen kermalla, mutta nyt kaipasin siihen enemmän makua ja täytettä. Kanaruoat on aina sopinut mun herkälle vatsalle ja sitä onkin tullut syötyä tosi paljon. Kana on yksi harvoista ruoista, mikä ei ärsytä mun vatsaa mitenkään. Itse käytin kastikkeen lisukkeena gluteenitonta pastaa, mutta toki riisi, peruna tai tavallinen pasta käy myös erittäin hyvin. Mikä itsestä tuntuu hyvältä ja sopii omaan ruokatottumukseen niin sitä voi hyvin käyttää kastikkeen kanssa.

Kookoskanakastike

4-6 henkilölle

800g maustamatonta kanafilettä

1 prk pieniä ananaspaloja

1 prk herkkusieniä

1 prk kookosmaitoa

Öljyä

Broilermaustetta, suolaa

(Gluteenitonta) pastaa

1. Laita pastavesi kiehumaan ja lisää veden sekaan teelusikallinen suolaa. Lisää pasta kiehuvan veden joukkoon ja keitä ohjeen mukaan.

2. Sekoita öljy ja mausteet keskenään astiassa.

3. Viipaloi kanafileet pieniksi paloiksi ja sekoita öljy-mausteseokseen. Anna kanojen hetken aikaa maustua seoksessa. Voit tehdä maustumisen aikana esimerkiksi raikkaan salaatin ruoan lisäksi.

4. Paista kanat kypsäksi ja heitä kypsien kanojen sekaan herkkusienet, ananakset ja kookosmaito. Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan.

5. Tarjoile valmis kookoskanakastike pastan (tai muun haluamasi lisukkeen kanssa) ja raikkaan salaatin kera.

Meillä syödään paljon tavallista kotiruokaa ja itselleni kookosmaidon käyttö on ollut todella vähäistä. Tämä ruoka tuntuikin ihan erilaiselta kookosmaidolla vaikka periaatteessa tämä on hyvin samanlainen kuin tavallinen kanakastike. Koostumus on ihanan pehmeä ja kermainen ja ripaus kookoksen makua antoi kastikkeella hyvän maun. Kookosmaitoa alankin tästä lähin käyttämään meidän kanakastikkeessa.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.