Hae
Mirva Emilia

Terveisiä Espanjasta!

Torstaina lennettiin Espanjaan ja täällä ollaan oltu jo muutama päivä. Päivät valkenee yön pimeydestä kahdeksan jälkeen ja peri suomalaisena pidän verhot auki yöt kun en osaa nukkua täysin pimeässä huoneessa. Täällä on tapana nukkua tummat verhot kiinni kesä ja talviaikoina, mutta mulla on tosiaan ollut visusti verhot ylhäällä. Ja on ollut ihana herätä valoisaan aamuun ja ihastella sinistä taivasta sängystä samalla kun heräilee.

Asetuttiin taloksi torstai iltana. Lentomatka oli molemmille lapsille ensimmäinen ja vaikka viimeisen tunnin aikana kysyttiinkin monesti ”kauan vielä menee” niin silti matka sujui lasten, ja meidän aikuistenkin osalta erittäin hyvin. Lento lähti Tampereelta ja kun kotiudutaan niin laskeudutaankin Tampereelle. Super helppo lentoasema, pieni ja helppokulkuinen. Kun taas Malagan lentoasema oli ihan järjettömän kokoinen! Katsotaan miten osataan lähtiessä oikealle portille.

Ostettiin lennolta pientä välipalaa, lueskeltiin lehtiä ja seurattiin ikkunasta Alpin vuoristoa. Oli todella huikean näköisiä vuoria! Seurattiin myös lentokoneen näytöltä korkeuksia ja lämpötilaa. -54 astetta oli taivaalla, olis voinut pientä vilun tuntua tulla jos olis nenänsä ulos laittanu 😅 Nousussa korvat ei menny ollenkaan lukkoon, mutta oottakaas vaan kun alettiin laskeutua! Mulla ja Julialla meni korvat täysin lukkoon ja Juliaa tämä vähän jännitti. Onneks isin kainalossa pysty olemaan sen ajan niin vähän helpotti. Mutta on se vaan inhottavan tuntuista ja paljon nieleskeltiin, availtiin suuta, syötiin purkkaa ja pidettiin nenästä kiinni niin johan alkoi korvat aukemaan. Pientä särkyäkin se aiheutti, mutta ei onneks tarvinnut sen suurempia toimenpiteitä. Kaikki korvien lukkiutumiset ja jännitykset lähti kun pääsi hyppäämään meidän lomatalon omaan uima-altaaseen! Siellä lapset ilakoivat melkein puoleenyöhön 🙈 Siitä se meidän loma alkoi, ja käytiinhän me ekana iltana (tai siis joka ilta tähän asti) syömässä. Ensimmäisenä iltana käytiin Fuengirolan keskustassa ihan huikeessa kalaravintolassa, El Chocossa. Oikeastaan ruoka kuin ruoka on ollut täällä hyvää vaikka eilen, lauantaina Tuomakselle sattuikin tulemaan jostain syystä kovin pieniä annoksia joka kerta tilatessa 😀 Nälkä ei kuitenkaan kenellekään ole jäänyt, koska muiden annoksissa ruokaa on kyllä riittänyt. Ollaankin napsittu vähän jokaisen lautaselta ja maisteltu eri ruokia.

Ruoka on ollut täällä todella hyvää. Välipalaa ja aamupalaa ollaan ostettu ja tehty täällä meidän Villalla. Muuten ollaan syöty ulkona samalla kun ollaan käyty Marbellassa ja markkinoilla. Marbellan Puerto Banuksessa käytiin heti ekana päivänä ihastelemassa ostoskatua. Siellä kyllä oli jos jonkinmoista autoa, luxusliikkeitä ja jahteja. Kyllä sieltä Niksu sai monta kuvaa erilaisista menopeleistä ja onhan se katu vähän sellainen, että sinne mennään esittelemään autoja. Ajetaan hitaasti (katu on kapea ja ihmisiä paljon) ja nautitaan näyttävästi lämmöstä. Marbellassa käytiin ajamassa katamaraanilla eli suomalaisittain lauttalla Marbellan satamasta Puerto Banuksen satamaan. Yksi siivu kesti puolituntia eli ajelehdittiin merellä yhteensä tunti. Matkan aikana voi käydä ostamassa juomaa ja pientä snäcksiä, nauttia kauniista maisemista ja auringosta joko istuen tai verkolla maaten. Delfiinejä nähtiin kaukaa ja se vasta lapsille ja itselle oli elämys! Delfiinit hyppäsi just sillä tavalla miten omassa mielikuvituksessakin ne menisi.

Meidän reissusta on paljon kerrottavaa ja kirjoitettavaa eikä kaikki mahdu millään yhteen postaukseen (muuten tästä tulisi kilometrin mittainen). Kirjoittelen taas lisää kuulumisia kunhan uima-altaalta joudan 😉

-Mirva

Verkkokauppa Kristallinkirkas

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *