Hae
Mirva Emilia

Ranskalaisen herkkuruoan ohje – Lyonin kana

Lyonin kana on ranskalainen klassikkoruoka mistä on tullut myös mun yksi lemppari ruoista ja sen ohjetta kyselläänkin aina kun teen sitä. Lyonin kanan salaisuus on kastikkeen etikkapohja ja siksi Lyonin kanaa voidaankin kutsua myös etikkakanaksi. Koska ohjetta kysellään paljon niin ajattelin kirjoittaa sen ohjeen tänne blogin puolelle helposti löydettäväksi 😊 Alkuun valmistin kanan orjallisesti yhteishyvän reseptin mukaan, mutta aina kerta kerralta muutin ohjetta vähän omannäköiseksi. Lyonin kana on ihan mun luotto- ja lemppariruoka, jos ystäviä tulee syömään tai haluan muuten vaan tehdä ns. vähän parempaa ruokaa juhlapyhinä. Tosin Lyonin kana sopii myös arkeen todella hyvin eli ei todellakaan ole ainoastaan juhlaruoka. Ja kyllähän arjestakin saa ja pitääkin tehdä juhlaa 😊

Lyonin kana -ohje

Tässä ohjeessa kastike on pääasiassa ja sitä tuleekin tämän ohjeen myötä reilusti.

 ~800g kanaa

1,5dl punaviinietikkaa

Puolikas sipuli

3dl kanalientä

1tl sokeria

2prk creme fraichea

1. Paista kanat pannulla. Siirrä kypsät kanat uunivuokaan.

2. Mittaa punaviinietikka, kaada kuumalle pannulle ja anna sihahtaa kunnolla. Anna kiehua viisi minuuttia. Huom! Etikka on voimakasta ja sen höyry voi tuntua inhottavalta nenässä 😀

3. Lisää etikan sekaan pilkottu sipuli ja kuullota.

4. Kaada joko valmis kanaliemi pannulle tai valmista kanaliemi itse -> keitä vedenkeittimessä vettä ja mittää kulhoon 3dl. Sekoita kanamaustekuutio veteen ja kaada pannulle.

5. Lisää sokeri.

6. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja sekoita creme fraichet sekaan. Kiehauta 5-10 minuuttia ja kaada kanojen päälle.

7. Laita kanat vielä hetkeksi uuniin, noin 10 minuutiksi.

Lyonin kana sopii hyvin riisin tai kermaperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa 😊

-Mirva

Verkkokauppa Kristallinkirkas

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *