Hae
Mirva Emilia
Kaupallinen yhteistyö

Eteeriset öljyt toimivat vatsan toiminnan tukena

Kaupallinen yhteistyö: Jonna Sirkkiä

Mitä eteeriset öljyt tekevät, miksi niitä ostetaan ja kuinka niitä käytetään? Sain yhteistyön kautta eteerisiä öljyjä ja vaikka ne ovatkin entuudestaan tuttuja niin se, miten eteerisiä öljyjä käytetään on monia. Yhtenä jopa yllätyksenä mulle tuli se, että näitä öljyjä voidaan käyttää myös vatsan ja suoliston rauhoittamisen sekä ruoansulatuksen tukena . Digize niminen eteerinen öljy (sisältää rakuunaa, inkivääriä, fenkolia, anista, sitruunaruohoa ja piparminttua) on tähän hyvä. Laimennetaan öljyyn yksi tippa Digize eteeristä öljyä ja hierotaan vatsaan. Tämä toimii vatsan toiminnan tukena. Välillä tulee syötyä liikaa vaikka itse tiedostankin, että varsinkin näin huono vatsaisena se ei ole hyväksi, joten tätä aion kyllä ruoan yhteydessä laittaa vatsalleni.

Mitä eteeriset öljyt tekevät ja kuinka niitä käytetään?

Yleisin eteeristen öljyjen käyttäminen on varmasti diffuuserin tai kynttilälyhdyn kautta huonetuoksuna. Diffuuseria en ole itse koskaan käyttänyt mutta muistan kuinka meillä jo lapsuudenkodissa poltettiin tuoksulyhdyssä kynttilää ja laitettiin lyhdyn kippoon 1-2 tippaa eteerisiä öljyä veden sekaan. Eteerinen öljy on todella riittoisaa ja yhteen käyttökertaan tarvitaankin vain muutama tippa öljyä, sillä se on aika voimakasta.

Tuoksuina öljyjä on todella monia ja jokaisella niistä on vähän erilainen vaikutus. Laventeli esimerkiksi rauhoittaa ja sitä voi laittaa tipan vaikka kosteusvoiteen sekaan illalla. Appelsiini taas kohottaa mielialaa ja auttaa uupumukseen kun taas peppermint raikastaa ja auttaa rentouttamaan lihaksia. Aina kannattaakin katsoa itselle se sopiva tuoksu omaan elämäntilanteeseen. Jonnan sivuilta löydät monia eri vaihtoehtoja ja sieltä löytyy myös tietoa mihin mikäkin eteerinen öljy vaikuttaa 🙂 On myös tärkeää, että jos eteerisiä öljyjä käyttää iholle, niin se täytyy ensin laimentaa pohjaöljyyn. Young Livingiltä löytyy oma V-6 pohjaöljy tai sitten sitä voi sekoittaa perinteiseen kookos- tai oliiviöljyyn. Herkkäihoisen kannattaa kokeilla laimennettua eteeristä öljyä ensin pienelle alueelle iholla.

Jonna laittoi mulle myös hänen pyykkietikan ohjeen, minkä haluan jakaa myös sulle. Pyykkietikka raikastaa pyykkejä tosi paljon ja jättää vaatteisiin ihanan raikkauden. Tässä ohje, niin pääset tekemään oman pyykkietikan 🙂

1 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
10 tippaa laventeliöljyä (peppermint toimii myös!)
Nämä lasipulloon, sekoitus ja huuhteluaineeksi noin 0,5 dl/koneellinen. 
Tämä täytyy aina ravistella ennen käyttöä, koska öljy ei sekoitu veteen.
Eteerisistä öljyistä on siis moneksi ja jokaiselle löytyy varmasti se oma tapa käyttää niitä. Jonna myy Young Livingin eteerisiä öljyjä ja häneltä voi kysellä vielä lisää tietoa 🙂 
-Mirva
Instagram @mirva_emilia

 

Kaupallinen yhteistyö: Jonna Sirkkiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.