Hae
Mirva Emilia

Armollisuus itseä kohtaan vaikuttaa suoliston hyvinvointiin

Armollisuus itseä kohtaan on yksi tärkeimmistä asioista mitä voi omalle suolistolle ja hyvinvoinnille antaa. Tämä ei todellakaan ole ollut minullekaan aina päivänselvää eikä ole vielä tänä päivänäkään, mutta harjoittelen sitä koko ajan enemmän ja enemmän. Luonteeltani olen ollut aina, että ajattelen aina ensin muiden hyvinvointia ja tarpeita ensin, teen heidän hyväksi kaiken, jotta heillä on hyvä olla ja sen jälkeen mietin vasta itseäni. Nyt vasta viimeiset kolme vuotta olen alkanut miettimään mitä minä haluan? Haluanko olla aina se, keltä toiset pyytää ja odottavat että teen vaikka se tuntuisi itsestäni huonolta ja väsyn siihen? Vastaus on tähän hyvin yksinkertainen, en halua olla.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettenkö koskaan haluaisi auttaa toisia tai etten koskaan ajattelisi toisia. Päinvastoin. Tänä päivänä ajattelen asioita vaan terveemmällä tavalla, samalla itseäni kuunnellen ❤️

Armollisuus itseä kohtaan on taito mitä voi harjoitella

Mitä armollisuus on? Se on myötätuntoa itseä kohtaan. Sitä, että sallit itsellesi sen, ettei aina tarvitsee olla täydellinen. Armollisuus vaatii myös oman ajatusmaailman muuttamista positiiviseen suuntaan. Älä aina mieti niitä asioita missä et välttämättä ole onnistunut vaan mieti niitä, missä olet onnistunut. Älä jämähdä epäonnistumisiin vaan iloitse sinun onnistumisista.

Armollisuutta voit opetella ajattelemalla, että minä riitän tällaisena kuin olen. Riittää, että teen parhaani ja jos epäonnistun, yritän uudelleen. Armollisuus itseä kohtaan on myös itsensä kuuntelua. Ajattele kaikkea saavuttamiasi asioita ja kaikkia vastoinkäymisiä, joista olet selvinnyt. Huomaat kuinka pitkälle olet ihan oikeasti päässyt ja minkälaisten esteiden läpi olet kulkenut. Ole näistä kaikista ylpeä!

Suolisto reagoi stressiin ja negatiivisuuteen

Meidän vatsa ja suolisto on todella kummallinen kehonosa. Se huomaa heti jos alkaa stressaamaan liikaa. Vatsaa alkaa kivistämään ja tulee huono olo. Itse uskon, että sillä on ollut merkitystä suolistosairauteeni etten ole aina kuunnellut itseäni ja ollut itselleni armollinen. Olen stressanut kaikesta ja vatsani on ollut aina todella herkkä reagoimaan stressiin. Nyt kun olen enemmän huomioinut näitä asioita ja ottanut opikseni (ja opettelen näitä edelleen) huomaan, kuinka vatsani on rauhallisempi kun en ole aina ns. saatavilla vaan annan itselleni luvan myös kieltäytyä jos siltä tuntuu. Luonteeltani kun olen auttavainen ja lempeä niin sitä on osattu kyllä myös käyttää hyödyksi. Onneksi nyt olen viisastunut ja ottanut oman elämän haltuun.

Sitä usein ajatellaan että tämmöiset puheet on pöty puhetta, mutta kun nämä on itse kantapään kautta oppinut ja nähnyt niin huomaakin että kyllä näissä vaan perää on. Oman kehon kuunteleminen ja siitä huolehtiminen on tärkeintä mitä voit itsellesi ja itsesi hyväksi tehdä ❤️

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.