Hae
Mirva Emilia

Koronavirus – mitä seuraavaksi tapahtuu?

Nyt on todella ajankohtaista maailmanlaajuinen Koronavirus ja se, mitä tulee tapahtumaan esimerkiksi kouluille ja päiväkodeille. Itse päiväkodin työntekijänä olisin sitä mieltä, että ne suljettaisiin (enkä vaan palkallisen ”loman” takia xD) vaan siksi, että isot päiväkodit ja koulut on oikeasti aikamoisia tautipesiä! Karanteenilla saataisiin ihan varmasti virusta taantumaan eikä taudit leviäisi enempää. Päiväkodissa lapset nuoleskelee käsiään, minkä jälkeen kosketaan toisiin lapsiin, leikitään likaisilla leluilla, ollaan lähellä toisia eikä todellakaan muisteta aivastaa tai yskiä hihaan! Sama juttu kouluissa. Ja kyllä tää kieltämättä muakin vähän pelottaa.

KUULUNKO RISKIRYHMÄÄN?

Crohn ja Colitis ry:n yhdistyksessä sanottiin, että suolistosairaat ovat riskiyhmässä ja onhan se totta, että meidän vastustuskyky on heikompi kuin perusterveillä. Oma ajatus tästä koronaviruksesta on se, että tällä tavalla luonto suojelee omaansa ja ”puhdistaa” maapalloa ja herättää meitä ihmisiä täällä. Meitä yritetään herätellä kulutusta koskevissa asioissa ja suojella tätä maapalloa turhalta kulutukselta ja saastuttamiselta. Meitä korkeampi voima antaa merkkejä siitä, että on liikaa ihmisiä, kulutusta ja saastuttamista. Ja valitettavasti se näkyy nyt näin. Niin surullista kuin se onkin.

Mitä Koronavirus on nyt sitten meille tehnyt ja miten se tulee meihin kaikkiin vaikuttamaan. Tulevaisuuteen en pysty näkemään mutta jos nyt koulut ja päiväkodit suljetaan, tarkoittaa se sitä, että ihmiset eivät pääse töihin koska lasten kanssa täytyy tietysti jäädä kotiin. Kaikilla ei ole mahdollisuutta tehdä etä-töitä kotona enkä tiedä miten yksityisyrittäjät pystyy maksamaan palkkaa jos työntekijä joutuu karanteeniin. Kaupungin työntekijänä esimerkiksi mulle maksettaisiin normaali päiväpalkka karanteeniajasta. Mutta koska kaikki ei kaupungilla ole töissä, kuten yrittäjät ja niiden alaiset niin mistä he sitten saavat rahaa. Kela maksaa tartuntapäivärahaa mutta minkä suuruista ja koska? Pahimmassa tapauksessa jotkut voivat mennä taloudelliseen ahdinkoon jos kahden viikon ajalta ei saakaan mistään rahaa. Kaksi viikkoa on todella pitkä aika olla palkattomalla!

MITEN VIRUS VAIKUTTAA ARKEEN?

Virus vaikuttaa tietysti myös yleisesti siihen miten ihmiset arjessa kuluttaa ja toimii. Tällä hetkellä varmasti moni käy tekemässä ainoastaan ne pakolliset ostokset ja jättävät shoppailureissut myöhemmäksi. Myös isot tapahtumat on peruttu. Kuka korvaa ne työtunnnit esimerkiksi yrittäjälle mitä niiden järjestämiseen on käytetty?  Maksetaanko osallistujille lippurahat takaisin? Epidemian takia on jouduttu perumaan myös lomamatkoja. Saako niistä rahoja takaisin? Meillä on Tallinnan matka varattuna kahden viikon päähän mutta päätettiin että sinne ei nyt lähdetä. Juuri nyt uutisissa on, että jos matkustaa ulkomaille niin ei tiedä koska pääsee matkustamaan takaisin Suomeen. Isoja juttuja mitkä vaikuttaa todella monen elämään! Toivon todella paljon, että tämä epidemia saadaan laantumaan ja päästään taas elämään normaalia elämää.

Nyt jäädään jännittämään mitä hallitus päättää. Mennäänkö huomenna töihin ja kouluun vai jäädäänkö kotiin. Se nähdään pian. Mutta sen sanon, että jos me kaikki ollaan kaksi viikkoa neljän seinän sisällä niin siinä voi mennä hermo yhdeltä jos toiseltakin 😀 Mutta ennemmin suojelen itseäni, läheisiä ja kaikkia muita olemalla kotona kuin töissä 🙂

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.