Hae
Mirva Emilia

Taidenäyttely kasvoi mun kasvoilla

Ette ikinä arvaa, musta on öljyvärimaalattu taulu taidenäyttelyssä! Täällä Mäntässä, myllyrannassa on taidenäyttely missä on koko kesän ollut öljyvärimaalausten näyttely entisistä ja nykyisista Mänttäläisistä. Näyttelystä löytyy tuttuja kasvoja mm. politiikasta, musiikista, urheilusta ja tv:stä. Maalauksia löytyy mm. politiikasta tutusta Laura Huhtisaaresta, joka on asunut ja käynyt täällä lukion, sitten löytyy Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen yksi perustajista Arto Alaluusua, näyttelijä Peter Franzen, kuka asui ja kävi myös täällä lukion, korkeushyppääjä Laura Rautanen on Vilppulasta sekä viihdyttäjä-imitaattori Klaus ”Klasu” Thomasson kuka on tuttu näyttelijä ja tv-juontaja ja on kotoisin myös täältä Mäntästä.

Monia tuttuja kasvoja siis löytyy ja minä 😀 Oli hienoa nähdä miten ammattitaitelija kuka on vuosikymmeniä maalannut tauluja osaa tuoda niin hyvin esiin kasvonpiirteet ja just sen mun oman persoonallisuuden ja päättäväisyyden mukaan kuvaan.

Taidenäyttely – mäntän uudet ja vanhat kasvot

Taitelija Ronny Gilan sai päähänsä keväällä kun kaikki suljettiin koronan takia ja vietettiin kaikki aika kotona, että hän maalaa kaikista mänttäläisistä öljyvärimaalauksen. Noh, ihan kaikkia 9 850 hän ei ehtinyt maalaamaan mutta todella upean näyttelyn hän on saanut aikaan. Vaikka Mänttä ei ole iso paikka niin näiden maalausten myötä olen itsekkin huomannut kuinka moni täältä pienestä maalaiskaupungista on saanut itsensä menestymään. Aina ei tarvitse olla suurkaupungin helmi, riittää että olet Mäntästä 😉 😀

Näyttely on ollut kesästä asti asiakkaiden nähtävillä ja on vielä ainakin lokakuun loppuun asti ja tietysti henkilökunta tulee aina avaamaan ovet, jos näyttelyä haluaa mennä lokakuun jälkeen vielä katsomaan. Todella moni on sitä käynyt katsomassa ja löytänyt seinältä tuttuja kasvoja. Myllyranta on Mäntän yksi ostospaikoista mihin turistitkin eksyvät ja varsinkin kesäisin paikka kuhisee asiakkaita ja turisteja. Mä oon ite tosi fiiliksissä, että päädyin tämän näyttelyn seinälle. Musta ei ole koskaan maalattu minkäänlaista kuvaa ja tämän kuvan aionkin lunastaa itselleni jossain vaiheessa. Oon koko ikäni asunut Mänttä-Vilppulan alueella ja viihdyn täällä hyvin. Koenkin paikan turvalliseksi sekä hyväksi paikaksi kasvattaa lapset koska tunnen alueen ja ihmiset niin hyvin.

Kuvatekstinä maalauksessa: Joenniemen oraakkeli tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Kiitos Ronny, on kunnia olla tämän näyttelyn seinällä!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Yksi kommentti

  1. Diiskuneiti kirjoitti:

    Hiukan siistiä ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.