Hae
Mirva Emilia

Gluteeniton mutakakku kuppikakkuina

Mutakakku on yksi mun ehdoton lemppari kahvipöydässä, on kyseessä sitten juhlat tai ei. Tein nyt ensimmäistä kertaa itse mutakakun kuppikakkuina, eli mutakakku ohjeella tein pohjan ja sen päälle suklaakuorrute. Tämähän ei välttämättä tarvitse kuin jäätelöä päälle, jos ei kuppikakuiksi halua tehdä. Ja tästä samasta ohjeesta voi tehdä myös yhden isomman mutakakun. Kuinka vaan itse haluaa 🙂 Itse tein koe-erän alkuviikosta ennen joulua ja koska niistä tuli ihan täydellisen hyviä niin teen näitä mutakakku-kuppikakkuja myös jouluaatoksi ja joulupäiväksi jälkkäriksi. Ja, koska mutakakku on aina hyvä jälkkäri niin tämä ohje sopii mihin vuoden aikaan tahansa.

Gluteeniton Mutakakku kuppikakuiksi

15-20 kpl

200g (laktoositonta) voita

200g tummaa (leivonta)suklaata

1,5 dl sokeria

1/4 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. kotimaista)

4 kananmunaa

  1. Lämmitä kattilassa miedolla lämmöllä voi ja suklaa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita niiden sekaan voi-suklaa seos.
  3. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen vispilällä. Taikinasta jää löysä.
  4. Kaada taikinaa kuppikakkuvuokiin reiluun puoleen väliin. Muista, että kakut nousevat uunissa.
  5. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  6. Anna kakkujen jäähtyä ennen koristelua. Tai tarjoile lämpimänä jäätelön kanssa.

SUKLAAMOUSSE TÄYTE

1 prk (laktoositonta) kuohukermaa

100g tummaa suklaata

1 pss dr. Oetkerin cream fix -pussi

  1. Vatkaa sähkövatkaimella kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon cream fix -pussi ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  2. Sulata miedolla lämmöllä kattilassa suklaa ja sekoita kermavaahtoon.
  3. Koristele moussella kakut pursottimen avulla. Lisää halutessasi muita koristeita.

Psst. Voit värjätä kermavaahdon myös elintarvikevärillä, jätä silloin suklaa pois täytteestä.

Herkullisia hetkiä!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *