Niksun gluteenittomat mokkapalat
Gluteenittomat mokkapalat on ihan meidän 10 vuotiaan pojan suosikki leipomus ja hän häärääkin yksin keittiössä, kun hän niitä leipoo 🙂 Vaikkakin keittiöstä kuuluu vähän väliä ”äitiii” niin olen todella iloinen tästä meidän pikku leipurista ❤️ Hieman on haastetta vielä jälkien siivoamisessa kun on niin kiire kaapia astiat ja alkaa syömään valmiita mokkapaloja, mutta siinä vaiheessa mää menenkin keittiöön ja autan 🙂 Jotta pohjasta tulee paksumpi niin vaahdota munat ja sokeri kunnolla, Niksulla taisi olla hieman kiire kippojen kaapimiseen 😉
Tähänkin ohjeeseen Niksu käytti gluteenittomia kaurajauhoja mitkä toimii siis ihan missä vain. On kyse sitten makeasta tai suolaisesta leipomuksesta niin gluteeniton kaurajauho ei petä koskaan! Taikinaa, missä on käytetty näitä kaurajauhoja on myöskin huomattavasti helpompi käsitellä kuin esimerkiksi gluteenitonta jauhoseosta 🙂
Niksun gluteenittomat mokkapalat
POHJA (pellillinen)
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100g sulatettua margariinia/voita
1,5 dl (laktoositonta) maitoa
PINTA
5 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kahvia
0,5 dl sulatettua margariinia
Koristeluun värikkäitä nonparelleja
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää muna-sokeri vaahtoon kuivat aineet, maito ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään (paitsi nonparellit) ja levitä lämpimän pohjan päälle.
- Koristele rakeilla ✨
Ihanaa kun meidän kalamiehestä on kuoriutunut pieni leipuri 🙂
-Mirva
Instagram @mirva_emilia
Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia