Hae
Mirva Emilia

Niksun gluteenittomat mokkapalat

Gluteenittomat mokkapalat on ihan meidän 10 vuotiaan pojan suosikki leipomus ja hän häärääkin yksin keittiössä, kun hän niitä leipoo 🙂 Vaikkakin keittiöstä kuuluu vähän väliä ”äitiii” niin olen todella iloinen tästä meidän pikku leipurista ❤️ Hieman on haastetta vielä jälkien siivoamisessa kun on niin kiire kaapia astiat ja alkaa syömään valmiita mokkapaloja, mutta siinä vaiheessa mää menenkin keittiöön ja autan 🙂 Jotta pohjasta tulee paksumpi niin vaahdota munat ja sokeri kunnolla, Niksulla taisi olla hieman kiire kippojen kaapimiseen 😉

Tähänkin ohjeeseen Niksu käytti gluteenittomia kaurajauhoja mitkä toimii siis ihan missä vain. On kyse sitten makeasta tai suolaisesta leipomuksesta niin gluteeniton kaurajauho ei petä koskaan! Taikinaa, missä on käytetty näitä kaurajauhoja on myöskin huomattavasti helpompi käsitellä kuin esimerkiksi gluteenitonta jauhoseosta 🙂

Niksun gluteenittomat mokkapalat

POHJA (pellillinen) 

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

4 dl gluteenitonta kaurajauhoa 

2-3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

100g sulatettua margariinia/voita

1,5 dl (laktoositonta) maitoa

PINTA

5 dl tomusokeria

4 rkl kaakaojauhetta 

3 rkl kahvia

0,5 dl sulatettua margariinia

Koristeluun värikkäitä nonparelleja

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää muna-sokeri vaahtoon kuivat aineet, maito ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään (paitsi nonparellit) ja levitä lämpimän pohjan päälle.
  6. Koristele rakeilla ✨

Ihanaa kun meidän kalamiehestä on kuoriutunut pieni leipuri 🙂

-Mirva

Instagram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *