Gluteenittomat pullat vaniljakreemi täytteellä
Gluteenittomat pullat valmistui helposti ja tuli tosi hyviksi kaurajauhoilla. Kaurajauhoja olen käyttänyt jo pidemmän aikaan ainoana jauhona leivonnassa, oli kyseessä sitten makea tai suolainen leivonnainen. Tykkään sen rakenteesta kun on rouheinen eikä niin hentoista mitä gluteenittomat jauhoseokset yleensä on. Kaurajauho on helposti käsiteltävä mikä on tehnyt gluteenittomien tuotteiden leivonnasta helppoa. Kaurajauhon maku antoi oman vivahteensa pulliin eikä pullistaa tullut niin makeita.
Gluteenittomien pullien ohjeita on aina välillä kysytty multa ja tässä se nyt on. Lisäsin pullien päälle vielä Dr. Oetkerin vaniljakreemitäytettä.
Gluteenittomat pullat vaniljakreemillä
N. 20 pullaa
2,5 dl laktoositonta maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 tl kardemummaa
75g pehmeää (laktoositonta) voita
noin 7 dl gluteenitonta kaurajauhoa
TÄYTE
2 dl laktoositonta maitoa
0.5 pss Dr. Oetkerin vaniljakreemijauhetta
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sekaan sokeri, suola ja kardemumma.
2. Lisää seokseen kunnolla sekoittaen kuivahiiva ja pieni määrä jauhoja. Lisää kananmuna.
3. Lisäile vähitellen jauhoja ja kun taikina alkaa paksuuntua niin lisää samalla hiljalleen sulanut voi sekaan.
4. Ripottele taikinan päälle jauhoja ja laita liinan alle kohoamaan siksi aikaa kun vaniljakreemi on valmista.
5. Kaada kohonnut pullataikina jauhotetulle pöydälle ja painele ylimääräiset ilmakuplat pois.
6. Jaa taikina kahteen osaan ja tee niistä pötköt. Jaa pötköt noin 10 kappaleen osaan ja pyöritä osat palloiksi. Tee pullan keskiosaan syvänne vaniljakreemille. Asettele pyöritetyt pullat väljästi pellille ja anna kohota vielä noin puoli tuntia.
7. Valmista vaniljakreemi pussin ohjeen mukaan
8. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja laita kreemi pullan keskiosaan. Voit halutessasi koristella pullat raesokerilla.
9. Paista pullat 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
-Mirva
Instagram @mirva_emilia
Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia