Hae
Mirva Emilia

Irti harmaasta -taidenäyttelyn avajaiset

Taas saatiin tänne Mänttään uusi taidenäyttely kesäksi. Eilinen ilta meni Irti harmaasta -taidenäyttelyn avajaisissa ja tämä olikin jo viides Ronny Gilanin öljyvärimuotokuva näyttely, mitä myllyrannassa nähdään. Vaikka pientä esimakua tauluista ollaankin saatu kevään mittaan mummulassa niin kyllä taulut vaan tulevat kunnolla oikeuksiinsa näyttelyssä.

Tämän kertaisen näyttelyn teemana on käyttää värejä, paljon eri värejä ja luoda niillä kontrastia ja uutta ilmettä muotokuviin. Maailmassa on tällä hetkellä paljon harmautta, joten jos haluat väriä elämään niin kannattaa suunnata Mäntän myllyrantaan katsomaan värikästä taidetta. Taidenäyttely on auennut tänään keskiviikkona 29.5 yleisölle ja onkin avoinna ma-pe 11-16 ja lauantaisin 11-14. Mikä ihana tapa viettää kesäpäivää taiteen, muodin ja sisustuksen parissa. Myllyrannasta kun löytyy kaikkea tätä!

Irti harmaasta -taidenäyttelyn avajaiset oli ihanan rennot ja tunnelma oli todella iloinen. Taustalla soi eilen ja koko näyttelyn ajan Eero Peltosen säveltämä musiikki mikä antaa enemmän syvyyttä näyttelylle ja luo oman tunnelmansa taulujen keskelle. Eero on tehnyt myös aikaisempiin näyttelyihin musiikin ja joitain aikaisempien vuosien tauluja on vielä nähtävillä myllyn kolmannessa kerroksessa, samassa kerroksessa missä Irti harmaasta -näyttelykin on. Olen kirjoittanut näistä muista näyttelyistä täällä blogissa aikaisemmilta vuosilta ja viime vuoden näyttelyä pääset katsomaan ja lukemaan painamalla tästä.

Taide ja sen tuomat ajatukset ja fiilikset kiehtovat aina vaan enemmän. Jotain taulua tai taidetta kun katsoo useammin kuin kerran niin aina siitä avautuu jotain uutta. Jostain uudesta pisteestä, väristä tai kulmasta voi aueta ihan uusi elämä mitä ei ole ennen nähnyt taidetta katsellessa. Ehkä se riippuu omasta mielentilasta millainen se on kun taidetta katsoo. En tiedä, mutta uteliaana kannattaa katsoa samaakin teosta aina uudestaan ja uudestaan.

Toivotankin Ronin puolesta sinut tervetulleeksi katsomaan Irti harmaasta -näyttelyä Mäntän myllyrantaan ja inspiroitumaan eri väreistä ja tavasta, miten värejä voi yhdessä käyttää. Värit on elämän suola ja ne antavat valtavan paljon voimaa arjen keskellä. Näyttelyyn on vapaa pääsy, on avoinna koko kesän ajan ja myös itse taiteilijan voi nähdä putiikin puolelta 😊

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

TikTok Mirva Emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *